Olijfolie Extra Vierge
De olijfolie extra vierge van Van Beekum Specerijen is fruitig en groen met hints van appel, groene amandel, groen blad en tomaat. De nasmaak van deze olijfolie heeft een klein bittertje, maar is erg mooi in balans doordat het ook zoete tonen heeft.
Wat is extra vergine olijfolie?
Extra vierge olijfolie wordt gemaakt van vier verschillende olijfrassen. Onze olijfolie bestaat specifiek uit de Arbequina, Cornezuelo, Picual en Verdial olijven. Deze blend van verschillende olijvenrassen drukken echt hun stempel op deze extra vergine olijfolie.
De oorsprong van onze extra vierge olijfolie
Onze extra vergine olijfolie komt van het beroemde huis Naturvie. Dit kun je vinden in het West-Spaanse Extremadura. Deze Naturvie olijfolie is erg goed bekend in de top van de Nederlandse en Belgische gastronomie. Deze olijfolie is bij verschillende Michelin restaurants onder label gebracht.
Verschil tussen extra vierge olijfolie en andere oliesoorten
Extra vierge olijfolie is de puurste en natuurlijke olie onder de olijfolies. Het verschil tussen extra vierge olijfolie en andere olijfolie? Het grootste verschil is dat vierge olijfolie een zuurgraad mag hebben van 3%. Olijfolie extra vierge heeft een zuurgraad van maximaal 1%. De smaak van olijfolie extra vergine is ook sterker dan in andere soorten olie.
Is extra vierge olijfolie geschikt om te bakken?
Onze olijfolie extra vierge is uitermate geschikt om mee te bakken. Je kunt alle kanten op met deze extra vierge olijfolie. Vaak wordt extra vergine olijfolie gebruikt bij de bereiding van koude gerechten. Maar dat betekent niet dat deze olie niet geschikt is om in te bakken.
Bakken met extra vierge olijfolie
Door te bakken met extra vierge olie verrijk je je gerechten direct met meer smaak. Het is zelfs gezonder om te koken met extra vierge olijfolie. Wist je dat je tot 207 graden in deze olie kunt bakken? Het is dus geen enkel probleem en je kunt boter, margarine of zonnebloemolie dus makkelijk vervangen door met extra vierge olijfolie te bakken.
Extra vierge Olijfolie gebruiken in verschillende bereidingen
Je kunt extra vergine olijfolie in erg veel bereidingen en maaltijden gebruiken. Je kunt het gebruiken om in te bakken, maar ook als smaakmaker in dressings, pesto’s en tapenades. Maak bijvoorbeeld deze gerechten nog smakelijker met onze olijfolie extra vergine:
- Salades;
- Dressings;
- Pasta’s;
- Pesto's;
- Tapenades;
- Dips;
- Gegrilde groenten;
- Om mee te bakken.
Extra vierge olijfolie kopen bij Van Beekum Specerijen
Bij Van Beekum kun je de beste extra vierge olijfolie kopen. Wij dragen veel zorg om onze producten en leveren alleen de beste kwaliteit. Als je jouw extra vergine olijfolie vandaag besteld heb je het in de meeste gevallen morgen al in huis! Zo kun je direct aan de slag met olijfolie extra vierge in jouw favoriete bereidingen. Niet goed? Geld terug.
Voedingswaarden & Ingrediënten
Ingrediënten: olijfolie extra vierge
Energie | 3700 | KJ |
Energie | 900 | kcal |
Vetten | 100,0 | g |
- waarvan verzadigde vetzuren | 18,9 | g |
Koolhydraten | 0,0 | g |
- waarvan suikers | 0,0 | g |
Vezels | 0,0 | g |
Eiwitten | 0,0 | g |
Zout | 0,0 | g |
De beste dag om Van Beekum Olijfolie Extra Vierge te kopen, is vandaag!
Productspecificaties
- Artikelnummer
- 19080202A
- EAN
- 8436014740076
- Formaat strooibus
- De kleinste strooibus is 13cm hoog en heeft een diameter van 7cm. Het lichtste gewicht is altijd deze verpakking. De grote strooibus is 21cm hoog en heeft een diameter van 9cm.
- Gebruik
- Naar smaak
- Bewaaradvies
- Koel, droog en donker
- Recyclebaar
- Verpakking is recyclebaar na scheiden van seals en etiket.
- Allergenen
- Zie voedingswaarde & Ingrediënten
- Houdbaarheid
- 12 maanden na productie.
- GMO vrij
- ✓
Reviews
- Gepost door: Noémi Popp op 19 Oktober 2024{"original":"Sehr zu empfehlen.","de":"Sehr zu empfehlen."}
- Gepost door: Rob Korporaal op 28 Mei 2024{"original":"goede olie","de":"gutes \u00d6l"}
- Gepost door: Rien pijpers op 28 Oktober 2023{"original":"Prima olijfolie","de":"Prima Oliven\u00f6lfolie"}