Starter Mix Van Beekum / Startercultuur
Bij Van Beekum Specerijen hebben wij een uniek alternatief voor een traditionele startercultuur ontwikkeld: De Van Beekum Starter Mix. Deze mix bestaat uit: dextrose, zout, antioxidanten (E300,E330) en stabilisator (E450).
Na vele test en proefsessies hebben wij met deze mix een starter kunnen ontwikkelen die de PH waarde van het vlees veel sneller verlaagt zonder daarmee in te leveren op de smaak en/of kwaliteit van de worst. Vele slagers zijn op wedstrijden in de prijzen gevallen door gebruik te maken van deze Van Beekum Starter Mix.
Wanneer je het juiste gebruik (13 gram per kilo vlees) aanhoudt zorgt deze Van Beekum Starter ervoor dat je verse varkensvlees daalt tot een PH waarde van ongeveer 4,9 tot 5,1.
De voordelen
De voordelen van het maken van droge worst met de Starter Mix van Beekum kent de volgende voordelen:
- De mix kan ongekoeld bewaard en vervoerd worden;
- De mix leent zicht om alvorens te mixen met kruiden en specerijen waardoor je een kant en klare mix kan bereiden;
- De worsten drogen sneller;
- Het geeft een constanter resultaat en minder kans op mislukking;
- Zeker voor de thuis worst maker is met deze mix eenvoudig een droge worst te maken zonder dat je een productieruimte en/of droogkast nodig hebt.
- Je kan de worst eenvoudiger drogen door even droog te deppen met een doek of keuken papier en vervolgens weg te hangen op een plek waar het ongeveer 20 graden is en enige luchtcirculatie is. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar dit is bijvoorbeeld een zolder of garage met een raampje open en de verwarming aan.
De nadelen
- Sommige ervaren toch een authentiekere of ‘betere’ smaak bij het gebruik van traditionele starterculturen. Wij en onze klanten vinden overigens van niet, maar over smaak valt niet te twisten natuurlijk.
- Met deze starter mix kun je geen witte schimmel laag op de worst creëren bijvoorbeeld.
Recepten
Ga je worst maken met de Starter mix Van Beekum. Dat kan op de volgende manieren:
Eigen kruiden recept
Wil je graag zelf de losse kruiden en specerijen bepalen houdt dan het volgende aan per kilogram vlees:
- 10 tot 13 gram Starter Mix Van Beekum;
- 25 tot 30 nitrietzout;
- 6 tot 8 gram kruiden en specerijen
- Kijk hier voor een uitgebreid stappenplan voor het maken van droge worsten.
Kant en klare kruidenmix
Om het nog eenvoudiger te maken hebben wij bij Van Beekum onze starter alvast gemengd met kruiden en specerijen. Zodat je alleen nog per kilogram vlees het volgende hoeft te doen:
- 20 gram kant en klare kruidenmix: Droge Worst Beku mix. Hier zit dus starter mix al in verwerkt. Je hoeft die er dan niet meer los bij te kopen.
- 25 tot 30 gram nitrietzout
- Kijk hier voor een uitgebreid stappenplan voor het maken van droge worsten.
Aan de slag!
Wil je zelf droge worsten maken op een lekkere, snelle en effectieve manier zonder droogkast. Gebruik dan de Starter Mix Van Beekum! Heb je nog vragen over het maken van worst of dit product. Neem gerust contact met ons op, onze specialisten staan je graag te woord.
Startercultuur kopen?
Bestel nu dit alternatief voor een traditionele startercultuur bij Van Beekum Specerijen. Zodra je de bestelling plaats gaan wij direct voor je aan de slag. Je bestelling wordt direct verzonden en is vaak al de volgende dag in huis. Klanten beoordelen onze producten en servive gemiddeld met een 9,6.
Voedingswaarde & Ingrediënten
Ingrediënten: dextrose, zout, antioxidanten (E300, E330), stabilisator (E450)
Energie | 1184 | kJ |
Energie | 278 | kcal |
Vetten | 0 | g |
- waarvan verzadigde vetzuren | 0 | g |
Koolhydraten | 67 | g |
- waarvan suikers | 67 | g |
Vezels | 0 | g |
Eiwitten | 0 | g |
Zout | 20,8 | g |
De beste dag om Starter Mix Van Beekum te kopen, is vandaag!
Productspecificaties
- Artikelnummer
- 19080104A
- EAN
- 8720791502720
- Formaat strooibus
- De kleinste strooibus is 13cm hoog en heeft een diameter van 7cm
- Gebruik
- 10 tot 13 gram per kilo vlees
- Bewaaradvies
- Koel, droog en donker
- Houdbaarheid
- 18 maanden na productie
- Allergenen
- Zie voedingswaarde & Ingrediënten
- Recyclebaar
- Verpakking is recyclebaar na scheiden van seals en etiket.
- GMO vrij
- Ja
Reviews
- Gepost door: Marcel Reith op 29 Januari 2024{"original":"Ideaal voor de thuis-worstmaker.","de":"Ideal f\u00fcr den Wurstmacher zu Hause."}
- Gepost door: Peter Flantua op 13 November 2023{"original":"Goed doseerbaar.","de":"Gute Dosierung."}
- Gepost door: ae uitzetter op 24 April 2023{"original":"voor de eerste keer droge worst gemaakt met starterscultuur,dat ging uitstekent","de":"zum ersten Mal Trockenwurst mit Starterkultur gemacht, was sehr gut geklappt hat"}