Donkere Basterdsuiker
Bruine basterdsuiker heeft een heerlijke volle karamelsmaak. Donkere basterdsuiker wordt vaak als beleg, in desserts of in gebak gebruikt. Bij welke gerechten gebruik jij bruine basterdsuiker graag?
Wat is basterdsuiker?
Gewone basterdsuiker wordt gemaakt door aan witte geraffineerde suiker een suikersiroop toe te voegen. Aan onze donkere basterdsuiker wordt nog extra karamel toegevoegd, zodat de donkere basterdsuiker een heerlijke romige smaak krijgt. Eigenlijk is basterdsuiker een combinatie van verschillende vormen suiker.
Bruine basterdsuiker komt uit Nederland
De bruine basterdsuiker wordt in Nederland verwerkt. Wist je dat basterdsuiker een typisch Nederlands product is? Suikerriet wordt verwerkt tot suiker waar dan suikerstroop en karamel aan toe worden gevoegd voor een smeuïg eindproduct.
Is basterdsuiker gezond?
Basterdsuiker is een vorm van suiker, dus niet erg gezond voor je lichaam. Er zit ook amper verschil tussen de voedingswaarden in basterdsuiker, rietsuiker of bijvoorbeeld bietsuiker. Als je gezond door het leven wil gaan, moet je dus letten op je suikerinname.
Rietsuiker of basterdsuiker gebruiken
Basterdsuiker is qua structuur wat natter dan rietsuiker of kristalsuiker. Daardoor is het erg geschikt voor bijvoorbeeld smeuïge taarten en cakes doordat het minder snel uitdroogt. Wil je weten of je rietsuiker of basterdsuiker moet gebruiken? Volg dan vooral het recept. Je kunt basterdsuiker best vervangen door een alternatief, maar dan kan de structuur of smaak wel iets anders uitpakken.
Het verschil tussen witte en bruine basterdsuiker is de toevoeging van de kleur suikersiroop en karamel. Bij witte basterdsuiker wordt er alleen transparante suikerstroop aan fijne kristalsuiker toegevoegd. Bruine suiker is hetzelfde als basterdsuiker.
Donkere basterdsuiker gebruiken voor heerlijke bereidingen
De donkere basterdsuiker is een echte toevoeging aan jouw keuken. De combinatie van karamel, suikersiroop en fijne kristalsuiker geeft een volle smaak aan jouw recepten. Gebruik de Van Gilse basterdsuiker eens in:
- Sauzen;
- Marinades;
- Broodbeleg;
- Pannenkoeken;
- Gebak;
- Koekjes bakken met bruine basterdsuiker;
- Stoofperen met basterdsuiker;
- Crème Brûlée;
- Irish Coffee.
Eenvoudig basterdsuiker kopen bij Van Beekum Specerijen
Onze donkere basterdsuiker wordt gemaakt door Van Gilse en heeft de beste kwaliteit. Basterdsuiker kopen doe je daarom eenvoudig en snel bij Van Beekum. Als je vandaag nog je bestelling doet, heb je morgen jouw suiker al in huis. Zo kun je direct aan de slag met jouw recepten. Waar wacht je nog op?
Voedingswaarde & Ingrediënten
Ingrediënten: kristalsuiker, suikerstroop, kleurstof: karamel (E150c, E150d)
Energie | 1683 | KJ |
Energie | 396 | kcal |
Vetten | 0,0 | g |
- waarvan verzadigde vetzuren | 0,0 | g |
Koolhydraten | 99,0 | g |
- waarvan suikers | 99,0 | g |
Vezels | 0,0 | g |
Eiwitten | 0,0 | g |
Zout | 0,0 | g |
Productspecificaties
- Artikelnummer
- 19080015D
- EAN
- 8710437003223
- Formaat strooibus
- De kleinste strooibus is 13cm hoog en heeft een diameter van 7cm. Het lichtste gewicht is altijd deze verpakking. De grote strooibus is 21cm hoog en heeft een diameter van 9cm.
- Gebruik
- Naar recept. Gaat u hulpstoffen gebruiken in etenswaren? Controleer dan altijd even het maximale gebruik in de database via: https://www.nvwa.nl/onderwerpen/additieven-in-levensmiddelen/mag-additief-x-in-levensmiddel-y-wegwijzer
- Bewaaradvies
- Koel, droog en donker
- Houdbaarheid
- 24 maanden na productie
- Recyclebaar
- Verpakking is recyclebaar na scheiden van seals en etiket.
- Allergenen
- Zie voedingswaarde & Ingrediënten
- GMO vrij
- Ja
Reviews
- Gepost door: B. Holtschneider op 13 November 2024{"original":"Nutze den Zucker seit Jahren f\u00fcr die Weihnachtsb\u00e4ckerei","de":"Nutze den Zucker seit Jahren f\u00fcr die Weihnachtsb\u00e4ckerei"}
- Gepost door: Linda WD op 6 Juli 2024{"original":"Favoriete","de":"Favoriete"}
- Gepost door: josé bouverie op 4 Februari 2023{"original":"uitstekende smaak kids love it","de":"ausgezeichneter Geschmack Kinder lieben es"}