Zelfgemaakte hamburgers van de Green Egg
De hamburger is een echte klassieker en in allerlei soorten en maten te koop. Maar hoe leuk en vooral lekker is het om je hamburgers zelf te maken? Het is niet alleen makkelijk, maar geeft ook een authentieke, smaakvolle touch aan je BBQ. In deze blog ontdek je hoe je de perfecte zelfgemaakte hamburger maakt, met de smaakvolle kruidenmixen van Van Beekum Specerijen.
Ingrediënten voor Zelfgemaakte Hamburgers
Voor 1 kilo hamburgers heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 1 kilo rundergehakt
- Kruidenmix: Kies uit de volgende hamburgerkruiden:
- Hamburger Mix All In: Voor een klassieke hamburger met een volle smaak.
- Hamburgermix 60 All In: Deze mix bevat paneer en zorgt voor een stevigere binding van je burger.
- Hamburgerkruiden zonder zout: Een pure kruidenmix. Voeg voor de beste binding zelf een eitje en paneermeel toe.
- Hamburgersaus van Van Beekum Specerijen: Voor de finishing touch op je burger.
Bereidingswijze voor de Perfecte Hamburger
Kruiden en Gehakt Mengen
Voeg je kruidenmix toe aan het gehakt. Gebruik bij de Hamburger Mix All In 30 gram kruiden per kilo gehakt. Voor andere mixen kun je de aanbevolen hoeveelheid aanhouden zoals vermeld op het potje. Meng de kruiden en het vlees ‘losjes’ door elkaar; te stevig mengen maakt het gehakt compact, terwijl los mengen zorgt voor een sappige structuur.
- Vorm de Burgers
Vorm het gehakt tot burgers. Voor mooi gevormde, gelijkmatige burgers kun je een hamburgerpers gebruiken, maar met de hand kan natuurlijk ook. Maak de burgers ongeveer even groot en dik voor een gelijkmatige garing. Opstijven in de Koelkast
Leg de gevormde hamburgers in de koelkast en laat ze minimaal een uur opstijven. Heb je meer tijd? Laat ze dan 2-3 uur in de koelkast. Dit helpt de burgers stevig te blijven tijdens het grillen.De BBQ Voorbereiden
Maak je BBQ klaar voor direct grillen en zorg dat de temperatuur tussen de 200 en 220 graden Celsius ligt. Dit zorgt voor een mooie korst en behoudt de sappigheid binnenin de burger.
Grillen van de Hamburgers
Haal de hamburgers direct uit de koelkast en leg ze op het rooster. Laat de burgers rustig grillen tot ze loskomen van het rooster. Draai de burgers in totaal drie keer om voor een gelijkmatige garing: neerleggen, wachten tot ze vanzelf loslaten, keren, nog een keer keren en de laatste keer draaien.
Klaar voor het Serveren
Als de burgers een krokante buitenkant hebben en nog een beetje rosé zijn vanbinnen, haal je ze van de BBQ. Dit zorgt voor een sappige burger met een heerlijke textuur.Beleg je Burger zoals Jij Wilt
Beleg je broodje met verse toppings zoals sla, tomaat, kaas en augurk. Maak het geheel af met de hamburger saus van Van Beekum Specerijen voor een volle smaak.
Tip: Experimenteer met toppings en sausjes om je burger helemaal naar jouw smaak te maken!
Boodschappenlijstje bij Van Beekum Specerijen
Om je hamburger tot een succes te maken, bestel je de volgende producten bij Van Beekum Specerijen:
- Hamburger Mix All In of een van onze andere hamburgerkruidenmixen
- Hamburgersaus voor de perfecte smaakafwerking
Bestel je vandaag? Dan verzenden we je bestelling direct, zodat je snel aan de slag kunt met jouw eigen BBQ-meesterwerk!
Eet smakelijk!