Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!
Bekijk alle categorieën
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!

Door Van Beekum Specerijen, 2 augustus 2024

Welke kruiden bij souvlaki?

Souvlaki is een populair Grieks gerecht dat bekend staat om zijn heerlijke smaak en sappige textuur. Een essentieel onderdeel van souvlaki zijn de kruiden die het zijn kenmerkende smaak geven. In deze gids bespreken we de beste kruiden om te gebruiken bij het maken van souvlaki, zodat je thuis de perfecte smaak kunt bereiken.

Wat is souvlaki?

Souvlaki is een populair Grieks gerecht bestaande uit gemarineerde stukjes vlees (meestal varkensvlees, kip of lam) die aan een spies worden gegrild. Het wordt vaak geserveerd met pitabrood, groenten, en sauzen zoals tzatziki. Souvlaki kan ook in een wrap worden geserveerd, vergelijkbaar met een kebab. Het is een geliefd streetfood in Griekenland en wordt vaak vergezeld door frietjes of rijst.

Kruiden bij souvlaki

Voor souvlaki worden vaak de volgende kruiden en specerijen gebruikt:

  1. Oregano: Dit is het meest kenmerkende kruid voor souvlaki en geeft een typische Griekse smaak.
  2. Tijm: Een ander veelgebruikt kruid dat goed combineert met gegrild vlees.
  3. Rozemarijn: Dit kruid voegt een aromatische en houtachtige smaak toe.
  4. Knoflook: Vaak vers of in poedervorm toegevoegd voor een diepe, pittige smaak.
  5. Citroen: Zowel het sap als de schil wordt gebruikt om het vlees te marineren en een frisse smaak toe te voegen.
  6. Paprikapoeder: Dit geeft zowel kleur als een lichte zoetheid en rokerigheid aan het vlees.
  7. Zout en peper: Basis smaakmakers die altijd worden gebruikt om het gerecht op smaak te brengen.
  8. Olijfolie: Hoewel geen kruid, is dit essentieel in de marinade voor souvlaki om het vlees mals te houden en de smaken goed te laten mengen.

Deze kruiden en specerijen worden vaak gecombineerd in een marinade waarin het vlees een paar uur (of zelfs een nacht) wordt gemarineerd voordat het wordt gegrild. Hierdoor kan het vlees de smaken goed opnemen en krijgt het die karakteristieke Griekse smaak.

Kruidenmix voor souvlaki

Je kunt een kruidenmix voor souvlaki zelf maken door bovenstaande kruiden te mengen of kies voor de kant en klare kruidenmix voor souvlaki van Van Beekum Specerijen. Met de kant en klare kruidenmix maak je de lekkerste souvlaki zoals in Griekenland.

Tzatziki bij souvlaki

Tzatziki is een heerlijke, frisse Griekse saus die perfect samengaat met souvlaki. In Nederland kun je tzatziki vaak vinden in Griekse restaurants of bij de Griekse delicatessenwinkel. Je kunt het ook heel gemakkelijk zelf maken met de kruidenmix voor tzatziki van Van Beekum Specerijen.

Aan de slag met kruiden bij souvlaki

Proef de authentieke Griekse keuken met Van Beekum Specerijen Souvlaki Kruidenmix! Ideaal voor heerlijke, smaakvolle souvlaki's die je thuis kunt bereiden. Voeg eenvoudig toe aan vlees, marineer en grill. Bestel nu en breng Griekenland op je bord!