Aziatische Kip met Asian Chicken Spice
Zin in een snelle, heerlijke Aziatische maaltijd die je keuken laat ruiken alsof je een meesterchef in Bangkok bent? Dan is dit recept voor jou! We gaan klassieke Aziatische smaken combineren met de Asian Chicken Spice van Van Beekum Specerijen. Dit is geen ingewikkeld fusion-gedoe—gewoon een knaller van een gerecht dat je keer op keer wilt maken.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
- 1 kg kipdijfilet (of kippenvleugels voor de snackfanaten)
- 25 g Asian Chicken Spice van Van Beekum Specerijen
- 3 el sojasaus (liefst donkere, voor die diepe umami-smaak)
- 1 el oestersaus (ja, dit is je geheime wapen)
- 1 el honing (voor dat subtiele zoetje)
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 tl gember, geraspt
- 1 el sesamolie
- 1 el zonnebloemolie (of een andere neutrale olie)
- 1 bosui, in ringetjes
- 1 el sesamzaadjes (optioneel, maar maakt het net af)
Zo maak je het klaar
Marineertijd = smaakexplosie
Snijd de kip in hapklare stukken en meng in een kom met de Asian Chicken Spice, sojasaus, oestersaus, honing, knoflook en gember. Masseer de kruiden er goed in—ja, echt even met de hand. Dek af en laat minimaal 30 minuten (maar liefst een paar uur) in de koelkast intrekken.Sissende perfectie
Verhit de zonnebloemolie en sesamolie in een wok of koekenpan op middelhoog vuur. Gooi de kip erin en bak goudbruin en gaar in zo’n 8-10 minuten. Blijf roeren alsof je een wokmaster in een Aziatische streetfoodmarkt bent.De finishing touch
Haal van het vuur en bestrooi met bosui en sesamzaadjes. Wil je het nóg beter maken? Serveer met gestoomde rijst of noedels en een beetje extra sojasaus aan de kant.
Waarom dit werkt?
- Asian Chicken Spice doet al het harde werk voor je.
- Je hoeft geen zeldzame ingrediënten te zoeken.
- Je krijgt een restaurantwaardige maaltijd in minder dan 30 minuten.
Kortom: een gerecht dat je zonder gedoe naar Azië katapulteert. Geen ticket nodig—alleen een goed gevulde maag. Veel kookplezier!
- name: Aziatische kip met Asian Chicken Spice
- prepTime: PT1H
- cookTime: PT30M
- recipeIngredient: 500 gram kippendijen (met vel) | 10 tot 12 gram Asian Chicken Spice | 1 eetlepel plantaardige olie | 1 eetlepel sojasaus | 1 eetlepel honing (optioneel, voor een zoete toets)
- recipeInstructions: 1. Meng de Asian Chicken Spice met olie en sojasaus tot een marinade. Voeg eventueel honing toe voor een licht zoete smaak. 2. Wrijf de kippendijen in met de marinade en laat ze minstens 1 uur (of een hele nacht) marineren in de koelkast. 3. Verhit de grill of BBQ en grill de kippendijen op middelhoog vuur. Draai ze regelmatig om en grill tot ze goudbruin zijn en een kerntemperatuur van 75°C hebben bereikt. 4. Serveer met gestoomde rijst en een frisse salade of gegrilde groenten.
- recipeYield: 4 porties
- recipeCategory: Hoofdgerecht
- image: https://ls.codetech.nl/shops/265166/files/473873898/1250x434x1/aziatische-kip-met-asian-chicken-spice.jpg