Lieferung binnen drei Tagen
Kostenloser Versand nach Deutschland ab € 40 & Zahlung per PayPal
9,6/10 Webwinkelkeur ✔
Alle Kategorien anzeigen
0

Erhalten Sie 9% Rabatt auf Ihre Bestellung! Verwenden Sie den Code: MARZ9Erhalten Sie 9% Rabatt auf Ihre Bestellung! Verwenden Sie den Code: MARZ9

0
Lieferung binnen drei Tagen
Kostenloser Versand nach Deutschland ab € 40 & Zahlung per PayPal
9,6/10 Webwinkelkeur ✔

Erhalten Sie 9% Rabatt auf Ihre Bestellung! Verwenden Sie den Code: MARZ9Erhalten Sie 9% Rabatt auf Ihre Bestellung! Verwenden Sie den Code: MARZ9

Durch Van Beekum, 10 märz 2025

Asian Pork Belly met Asian BBQ Rub en Teriyaki Saus

Wil je een mals, sappig en knapperig Aziatisch BBQ-gerecht maken? Dan is Asian Pork Belly precies wat je zoekt. Door de combinatie van Asian BBQ Rub en Teriyaki Saus krijgt het vlees een diepe, kruidige smaak met een perfect gekarameliseerde laag. De buitenkant wordt heerlijk krokant, terwijl het vlees boterzacht blijft. Dit gerecht is ideaal voor een BBQ, kamado of ovenbereiding en brengt de authentieke smaken van Azië rechtstreeks naar jouw keuken.


Waarom dit Asian Pork Belly recept een must-try is

Authentieke Aziatische smaken door de combinatie van kruiden, specerijen en een zoet-hartige glaze
Perfecte textuur – krokante korst met sappig vlees
Makkelijk te maken – bereid de buikspek voor en laat de BBQ of oven het werk doen
Veelzijdig te serveren – als hoofdgerecht, in bao buns of met rijst


Ingrediënten (voor 4-6 personen)

  • 1 kg buikspek (met zwoerd)
  • 3 eetlepels Asian BBQ Rub
  • 2 eetlepels zeezout (voor het krokante vel)
  • 3 eetlepels Teriyaki Saus
  • 1 eetlepel rijstazijn of limoensap
  • 1 eetlepel sesamolie

Bereidingswijze

1. Voorbereiden voor een krokante korst

  • Dep het buikspek droog met keukenpapier en snijd het zwoerd kruislings in ruitpatroon.
  • Wrijf de vleeskant in met Asian BBQ Rub, rijstazijn en sesamolie.
  • Masseer het zwoerd in met zeezout om een krokante textuur te krijgen.
  • Laat het buikspek minimaal 4 uur marineren, maar bij voorkeur een hele nacht in de koelkast.

2. BBQ of oven klaarmaken

BBQ (indirecte methode):

  • Verhit de BBQ tot 160°C en plaats een lekbak onder het rooster.
  • Leg het buikspek met de zwoerdkant omhoog in de indirecte zone en laat het 2 uur langzaam garen.

Oven:

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Leg het buikspek op een rooster boven een bakplaat en laat het 2 uur bakken.

3. Krokante zwoerd en afwerking met Teriyaki Saus

  • Verhoog de temperatuur van de BBQ of oven naar 220°C.
  • Bestrijk het vlees aan de vleeskant met Teriyaki Saus en laat het 15-20 minuten karamelliseren.
  • Zet de laatste 5-10 minuten de grillstand aan, zodat de zwoerd knapperig wordt.

4. Serveren en genieten

  • Laat het vlees 5 minuten rusten en snijd het vervolgens in dunne plakken.
  • Serveer met extra Teriyaki Saus en garneer met sesamzaadjes en lente-ui.

Lekker met:

  • Gestoomde rijst en gewokte groenten
  • In bao buns met sriracha-mayo en komkommer
  • Als topping voor een Aziatische noodle bowl

Veelgestelde vragen over Asian Pork Belly

1. Hoe krijg ik de zwoerd extra krokant?

  • Zorg dat het vel goed droog is voordat je gaat bakken. Dep het droog met keukenpapier en laat het onbedekt in de koelkast marineren.
  • Gebruik zeezout op het vel en verhoog de temperatuur aan het einde van de bereiding.

2. Kan ik het vlees ook in de pan bereiden?

  • Ja, bak het buikspek eerst 30 minuten zachtjes op laag vuur in een pan en grill het daarna kort op hoge temperatuur met de Teriyaki Saus.

3. Kan ik dit recept voorbereiden voor een etentje?

  • Ja, je kunt het vlees van tevoren garen en vlak voor het serveren afgrillen voor de krokante korst en glaze.

Probeer dit Asian Pork Belly recept zelf!

Dit recept is een perfecte combinatie van hartig, zoet en knapperig. Met de Asian BBQ Rub en Teriyaki Saus creëer je moeiteloos een gerecht dat smaakt alsof het rechtstreeks uit een Aziatische streetfood-markt komt.

Asian BBQ Rub toevoegen

  • name: Asian Pork Belly met Asian BBQ Rub en Teriyaki Saus
  • prepTime: PT15M
  • cookTime: PT3H
  • recipeIngredient: 1 kg buikspek | 3 el Asian BBQ Rub | 100 ml teriyakisaus | 2 el olijfolie
  • recipeInstructions: 1. Verwarm de oven voor op 140°C. | 2. Snijd het buikspek in stukken van gelijke grootte. | 3. Meng de olijfolie met de Asian BBQ Rub en wrijf het buikspek hiermee in. | 4. Plaats het buikspek in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. | 5. Gaar het buikspek gedurende 2,5 uur in de oven. | 6. Verwijder de folie en verhoog de oventemperatuur naar 200°C. | 7. Bestrijk het buikspek met teriyakisaus en bak nog 30 minuten tot het krokant is.
  • recipeYield: 4 personen
  • recipeCategory: Hoofdgerecht
  • image: https://ls.codetech.nl/shops/265166/files/473736707/2500x868x1/asian-pork-belly-met-asian-bbq-rub-en-teriyaki-sau.jpg

Hinterlassen Sie einen Kommentar

* Pflichtfelder