Zelf kerriepoeder maken
Bij Van Beekum Specerijen hebben wij een breed assortiment aan kruidenmixen, neem bijvoorbeeld onze kerriepoeder. Dit is een kant-en-klare kruidenmix, maar een kerriepoeder is ook heel gemakkelijk zelf te maken. In deze blog lees je alles over het maken van je eigen kerriepoeder!
Wat is kerriepoeder?
Kerriepoeder is een kruidenmengsel dat vaak wordt gebruikt om een kerriesmaak aan gerechten toe te voegen. Het is gemaakt van gemalen kurkuma, koriander, komijn, kardemom, chillies en peper. Het kan worden gebruikt om sauzen, soepen, stoofschotels en andere gerechten te maken.
Wat is het verschil met curry?
Waarom zelf kerriepoeder maken?
Er zijn verschillende redenen om zelf kerriepoeder te maken. Ten eerste kun je er zeker van zijn dat je een vers product hebt, omdat je het zelf hebt gemaakt. Ten tweede kun je de smaak aanpassen aan je eigen smaak. Je kunt bijvoorbeeld meer of minder kruiden toevoegen, afhankelijk van hoe pittig je het wilt hebben. Ten derde kun je de kosten verlagen door je eigen kerriepoeder te maken, omdat je geen kant-en-klare producten hoeft te kopen. Ten slotte kun je het poeder bewaren en later gebruiken, wat handig is als je het regelmatig gebruikt.
Wat heb je nodig om je eigen kerriepoeder te maken?
- 2 eetlepels kurkuma;
- 2 eetlepels koriander gemalen;
- 2 eetlepels komijnzaad gemalen;
- ½ theelepel chillies gemalen;
- ½ theelepel kardemom gemalen;
- ½ theelepel peper zwart gemalen.
Gebruik: 5-8 gram per kilo gram.
Eigen kerriepoeder gebruiken
Kerriepoeder is een kruid dat vaak wordt gebruikt in de Indiase keuken. Het is een mengsel van verschillende specerijen, waaronder kurkuma, chilipeper, komijn, koriander, kardemom en zwarte peper. Het wordt vaak gebruikt om gerechten een pittige smaak te geven.
Kerriepoeder kan worden gebruikt als een vervanging voor andere specerijen, of als een versterker van de smaak. Het kan worden toegevoegd aan sauzen, soepen, stoofschotels, rijstgerechten, curries en andere gerechten. Het kan ook worden gebruikt om een kip of vis te marineren.
Het is belangrijk om kerriepoeder te gebruiken met mate omdat het erg pittig is. Je kunt beginnen met een kleine hoeveelheid en deze vervolgens aanpassen naar smaak.
Kant-en-klare kerriepoeder
Heb je geen tijd of zin om zelf kerriepoeder te maken. Ga dan voor de kant-en-klare kerriepoeder van Van Beekum Specerijen. Met deze kruidenmix kun je alle kanten op.
Aan de slag
Ga jij voor je eigen gemaakte kruidenmix of voor een kant-en-klare kerrriepoeder van Van Beekum? Met beide kruidenmixen maak jij de lekkerste gerechten klaar. Dus bestel vandaag en ga morgen aan de slag!